2011. június 14., kedd

129. szín: "De vár ám a munka a kertben"

Vasárnap este, június 12-én, Erik nem tudott elaludni. Mint utólag kiderült, nem akart másnapig várni, hogy megmutassa nekünk legújabb "tudományát". Elkezdett járni! Annyira élvezte, hogy fel-alá járkált a nappaliban este fél 9-kor. 10 óra lett mire le tudtuk fektetni, de nem bántuk :)

A fotót ma csináltam Kőszárhegyen, ahol Erik új képességét felhasználva újabb házimunkába kezdett :), erről jutott eszembe Voltaire: Candide vagy az optimizmus című regénye, innen származik a cím.

Kicsit bővebben:
A két filozófus tovább elmélkedik. Martin ezekkel a szavakkal szakítja félbe Pangloss gondolatsorát: "Dolgozzunk; ne okoskodjunk, ez az egyetlen módja annak, hogy tűrhetővé tegyük az életünket." A majorban ettől kezdve mindenki igyekszik hasznossá tenni magát. Pangloss a legeslegjobb világ egyetlen láncsort alkotó eseményeiről beszél. Candide így felel neki: "Igaz, úgy van. De vár ám a munka a kertben."

Néha érdemes elővenni az iskolában olvasott vagy nem olvasott regényeket! :)

1 megjegyzés:

  1. Jaj de ügyes :)))
    És előre is boldog születésnapot neki!!!

    (holnap kora délután vagyok csak itthon, ami nektek pont alvási idő :( így vagy lányoknál tudod átvenni a cuccot az irodában, vagy hétvégén tudunk találkozni...)

    Dorka

    VálaszTörlés