2013. január 26., szombat

242. szín: Készülődés

Tegnap Imi már beharangozta, hogy ma írni fogok, így ezt most nem hagyhatom ki. :) Ma reggel dokinál voltam, a 36 hetes vizsgálaton. Az, hogy elértünk a 36. hét végére, nagyon jó hír: most már úgy tűnik, Csabi nem lesz korababa. Az utóbbi két hét kicsit izgalmas volt ebből a szempontból. Még év elején elkezdett egyre gyakrabban és egyre erősebben keményedni a hasam, így két hete elmentem az orvosomhoz, hogy megnézze, minden rendben van-e. Szerencsére addig még csak egy kicsit kezdődött el a tágulás, de azért a doki azt kérte, pihenjek sokat, szedjek magnéziumot és adott egy méhlazító illóolajat is. Azok kedvéért, akik még nem voltak várandósak (vagy a párjuk még nem volt az), azért gondolom némi magyarázatra is szükség van. Ez az egész haskeményedés, aztán méhnyak-rövidülés és a méhszáj tágulása a szülés előkészítésének természetes folyamata. Ahhoz kellenek, hogy a méh és a szülőcsatorna felkészüljenek a nagy feladatra. Kinél lassabban, kinél gyorsabban zajlik le ez az eseménysor a szülésig, de azért a 33-34. héten az erősödő keményedések még kicsit koraiak lehetnek, különösen akkor, ha a méhszáj tágulásával is járnak.
A fentiek miatt az utóbbi két hetem nagyon pihenős lett. Imi is sokat volt itthon és Kamilla is gyakran átjött segíteni: az Erik körüli és a háztartással kapcsolatos feladataim nagy részét kivették a kezemből, ami nagyon jól esett most.
De nem csak a pocakom készül ám a szülésre. :) Összeszedtünk már majdnem mindent, ami a kórházi csomagomba kell, és azokat a dolgokat is megvásároltuk, amik Csabi itthoni fogadásához szükségesek.

Erik is mostanában egyre többet kéri, hogy olvassuk el neki az Anna-Peti könyv "Kistestvér érkezik" című meséjét, és sokat ölelgeti a pocakom, vagyis inkább Csabikát. Tegnap reggel például a szokásos reggeli összebújás közben mondtam neki, hogy nekem ki kell mennem a mosdóba. A válasz az volt, hogy először megölelgeti Csabikát, aztán mehetek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése