2014. június 27., péntek

295. szín: Vass Gabi


Akik régóta olvassátok a blogot, már találkoztatok Vass Gabi nevével. Bár lehet, hogy akkor csak "Gabi"-ként emlegettük őt, de mindkét várandósságom alatt, és mindkét fiú születésénél is ő segédkezett szülésznőként. Most Neki, az ő ügyének van szüksége a mi támogatásunkra.
A Szent Imre Kórházban, a szülészeten valamikor Erik születése után, Csabi születése előtt vezető- és szemlélet-váltás történt. Az "új" irány szerint úgy tűnik, már nem támogatott a háborítatlan, természetes szülés, és az ezt a szemléletmódot követő dolgozóknak egyre több akadályt gördítenek az útjába. Gabi szerződése a kórházzal most, június 30-án jár le, és - vélhetően azért, mert ő ezt a természetes irányt képviseli - a kórház vezetése úgy döntött, hogy ezt nem hosszabbítják meg. Gabi azt is felajánlotta, hogy teljesen önkéntes alapon marad és segíti az őt választó asszonyokat a szülésben, de a kórház vezetése ezt is elutasította.
A kialakult helyzet ellen a Gabival szült kismamák, és az ügyet támogatók szervezkedni kezdtek. Létrejött egy fórum a Facebook-on, és egy online petíció (már több, mint 460 aláíró), valamint hétfőn délután 2-re demonstrációt is szerveztek a kórház elé.
Én egyébként nem is értem, hogy lehet ez. Amikor Erikkel voltam várandós, a Szent Imre még arról volt híres, hogy támogatja ezt a természetes irányvonalat, sokan kifejezetten emiatt választották a kórházat, orvosait. Ezt a jó hírnevet most teljesen szétverik, és bár már Csabi születésekor is érzékeltem ennek jeleit, a mostanában hallottak teljesen felkavartak.
Figyeljétek, olvassátok Ti is a híreket, ha lehet, csatlakozzatok a tiltakozókhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése