2010. december 3., péntek

93. szín: Koncert

Hétfőn a MÜPÁban voltunk, babakoncerten Judittal és Mátéval, kb. havonta 2 alkalommal szerveznek ilyet és a lényeg, hogy a rövid, fél órás koncertet a babák egy óriási játszószőnyegről hallgathatják végig. Utána pedig meg is fogdoshatják a hangszereket - de Eriket nem vittem a közelükbe: gondolom, egyből a szájába vette volna őket, mint minden mást, amit meg akar ismerni. A MÜPA is nagyon tetszett neki, csak bámulta a nagy ablakokat, lámpákat, az épületet meg a sok babát is a koncerten. Erikhez képest Máté egész picinek tűnt, bár majdnem egy héttel idősebb nála, mégis egy kilóval és jó pár centivel kisebb.
Kajaügyben kis változás történt a héten. Kedden volt nálunk a védőnő, és megbeszéltük, hogy elkezdjük a hozzátáplálást, idén még csak a gyümölcsökkel. Leginkább azért akartuk elkezdeni, mert Erik sokszor majd' kinézi a szánkból a falatot, és a kóstolgatás céljából a szájába tett almacikkeken is nagy élvezettel cuppogott már (sőt, volt, hogy a kezemmel együtt tolta a szájába). Most a lereszelt alma levét adjuk neki, kiskanállal, de ebben a formában egyelőre úgy tűnik, nem nagyon nyerte el a tetszését. Pár nap múlva majd meglátjuk, mit szól a reszelékhez. :)

2 megjegyzés:

  1. Marcinak a sült alma volt az indulóétel (meg a sütőtök, azt ne hagyjátok ki, épp szezonja van). Nyersen az alma elég savas, sülve az állaga is kellemesebb és az íze is.

    VálaszTörlés
  2. Holnap sütőben csinálom az ebédet magunknak, bedobok majd mellé egy almát is, meglátjuk, mit szól hozzá a prücsök. :)

    VálaszTörlés