2013. május 31., péntek

256. szín: Paleo péntek

Kb. 2-3 hete kezdtük el olvasni Szendi Gábor Paleolit táplálkozás kezdőknek című könyvét. Már korábban is kacérkodtunk a gondolattal, hogy kipróbáljuk a paleolit étrendet, és most, a könyv hatására jutottunk el a tettekig. Reggelire sütöttem paleo-kenyeret és készítettem sárgarépa-krémet. És persze ettünk tarját, kolbászt is. Ebédre sárgarépa-krémleves volt, és spenótos csirke-curry. Uzsonnára muffint sütöttem még szerda este, de abból mára már alig maradt. :) Vacsira a reggeli maradékát ettük.
És hogy mik a tapasztalatok? Nekem ízlett a menü, talán csak a paleo-kenyér volt furcsa. Iminek az ebéd ízlett, de most épp nem érzi magát egészen jól. Azt nem tudjuk, hogy ez a mai menütől vagy a CT-hez megivott kontrasztanyagtól van. Erik kommentje elég egyértelmű volt: "A cici a legjobb!" Nem evett semmiből, úgyhogy legközelebb neki mindenképpen gondoskodni kell egy "B" tervről.
Úgy tervezzük egyébként, hogy egyelőre péntekenként tartunk paleo-napot, közben pedig igyekszünk visszafogni kicsit a finomított cukor, gabona és tejfogyasztást. Hogy Eriknél is nagyobb sikerünk legyen megvettük Mezei Elmira Paleolit finomságok gyerekeknek című könyvét. Majd beszámolunk az eredményekről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése