2012. június 13., szerda

205. szín: Minden héten padlizsánkrém

Az utóbbi időszakban majdnem minden héten készítettem padlizsánkrémet. A padlizsánkrémes kenyér lett ugyanis Erik kedvenc reggeli és esti menüje, és mivel egészséges, mi is szeretjük, szívesen készítem el gyakran. Étkezési szokásai egyébként egyre változatosabbak. Már nem csak zöld ételeket eszik, de azért továbbra is szereti őket nagyon (lásd padlizsánkrém :). A főzelékeket sült virslivel szereti legjobban, szereti a túrós ételeket és a rizses kajákat is. Szereti a borsót, de kiköpködi a héját és imádja a fagyit meg a túrógombócot.
De nem csak az étrendje, a szókincse is egyre változatosabbá válik. Vannak dolgok, amikre saját szót alkotott, vannak, amiket csak kicsit mond máshogy, mint ahogyan mi használjuk. Arra gondoltam, néhányat most leírok Nektek szótár-szerűen:
Eki = Erik
Fücsi = Zsófi
gia = csiga (régebben Gabi helyett is ezt mondta)
gombo = általában túrógombóc, de volt már, hogy a paradicsomos húsgombócot is így hívta
ipipi = ici-pici
kotá = tojás
kukuku = "kutyulós" joghurt, azaz Cserpes gyümölcsjoghurt
Ma' Ankó = Maszat Jankó
padan = padlizsán
őzi = őzike
váááá = oroszlán :)
vön = jön
zedő = áramszedő
zsinda = rendőr
zsimba = villamos
Mondatokat is alkot egyébként. Egy reggel például azzal ébresztett minket, hogy "Apa szeme barna" - így, szép szabályosan megfogalmazva. :)

A "kukuku"-ról jut eszembe: tudtátok, hogy Cserpesék Tejivót nyitottak? Állítólag nagyon klassz (és népszerű is), én is megnézném szívesen. Van kedve valakinek eljönni velem (és Erikkel, meg esetleg Imivel)?

Ui: a kép még a Csodák Palotájában készült, valamikor május végén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése