2012. november 29., csütörtök

230. szín: Doki-ügyek

Hát, ez a hetünk sem telt eseménytelenül. Rögtön hétfőn délelőtt a gyereksebészeten kezdtünk, ahol kiderítették, hogy Eriknek eltörött a kulcscsontja. :( Szegényem egy héttel korábban leesett az ágyunkról, miután este elaludt. Akkor elvittük a traumatológia ügyeletre, de mivel a vizsgálat során erőteljesen használta a karját - hevesen tiltakozott az ellen, hogy a doktornő hozzáérjen - nem röntgenezték meg, hanem hazaküldtek minket azzal, hogy minden rendben, nincs semmi komoly baja. Most, a legutóbbi vasárnap már gondolkodtunk rajta, hogy újra elvisszük orvoshoz, mert úgy tűnt, hogy még mindig eléggé fáj a válla-kulcscsontja. Este, lefekvésnél aztán nagyon tiltakozott a hálózsák ellen, és a nagy küzdelemben egyszer csak nagyon keservesen elkezdett sírni. Végül elaludt, de hajnalban korán felébredt, és nem tudott visszaaludni, így reggel egyből vittük is a sebészetre. Ott megröntgenezték és kiderült, hogy törésről van szó - azt persze nem lehet tudni, hogy már múlt vasárnap is el volt-e törve a csontja, vagy esetleg csak elrepedve, és most, a "rásérülésnél" törött el. Szegényem kapott egy kis rögzítő kötést (a képen), ami a vállait nem engedi előre, eleinte nagyon zavarta, de most már egészen megszokta. Jobban is van, nem nagyon fájlalja a vállát szerencsére. Mindenesetre amiatt nagyon dühös vagyok az éjszakai ügyeletes dokira, hogy fel sem merült benne, hogy a kulcscsontja elrepedhetett vagy eltörhetett, és nem küldte el megröntgenezni, nem rakott már ő valami rögzítő kötést rá, és nem tudatosította bennünk, hogy komoly sérülésről van szó. Pedig már akkor a kis kulcscsontjához nyúlkált szegénykém, ha kicsit rosszul mozdult.
Nade ebcsont beforr, és a doki is azt mondta, nem lesz semmi maradandó nyoma ennek a törésnek, ha majd szépen összeforr. Szóval reméljük, hamar elfelejtjük ezt a kalandot is.

Hogy valami pozitív dologról is szó essen: kedden ejtettem meg azt a vérvételt, amivel a vércukor-terheléses vizsgálat eredményét "ellenőriztük vissza". Volt egy éhgyomri és egy reggeli után egy órával történt vércukor-mérés, valamint olyan mutatókat is vizsgáltak a véremben, amikből az elmúlt egy hónap átlagos vércukor-szintjére lehet következtetni (Haemoglobin A1C). Az eredmény aznap délutánra meg is lett, és úgy tűnik, minden rendben, teljesen jó értékeket kaptunk! Legközelebb a Karácsony előtti héten megyünk dokihoz Csabikával, akkor lesz a 30 hetes (!) ultrahang vizsgálat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése