2010. augusztus 3., kedd

64. szín: Növekedési ugrás

Több gyerekneveléshez, csecsemőgondozáshoz kapcsolódó könyvben olvastam már, hogy a kisbabák nem egyenletesen nőnek, hanem vannak úgynevezett "növekedési ugrások", amikor hirtelen nagyobbat nőnek, mint addig. Ezek az időszakok jó esetben csak 2-3 napig tartanak, ezalatt pedig a picik nyűgösek, gyakran (legalább 2 óránként) esznek, szóval igénybe veszik az embert rendesen. Ilyenkor hirtelen nő meg a tej-kereslet, és a kínálati oldalnak időbe telik alkalmazkodni, ezért a nyűgösködés és a gyakori evés. Hát úgy tűnik, Erik túl van az első ilyen ugráson - de legalábbis remélem, hogy túl van rajta, mert az utóbbi 2 napban szinte egész nap csak evett és sírt, ha pedig valamelyikben kifáradt, akkor aludt egy keveset. A mai nap már szebben sikerült, szépen tartotta magától kb. a 3 órákat két evés között, csak este durvult el egy kicsit a helyzet. Visszatértek a 2 óránkénti evések, sőt, most az utolsó két nagy evés között csak egy óra telt el, és nagyon nehéz volt álomba ringatni. Mire sikerült, Imi is elaludt, most ott alszanak ketten a szobában :)

A növekedés szemmel látható, és a karizmaimban is érzem. Erik most már sokat "beszélget" velünk, mosolyog, a szemünkbe néz, követi a színesebb tárgyakat, szóval növekszik, fejlődik. A súlyát is megmértük ma, szerintem ez volt az utolsó itthoni mérlegelés, mert a konyhai mérlegünk csak 5 kg-ig mér, ma 4850 g körüli értéket mutatott. :-o

Egyébként ma voltunk kontroll vérvételen a terhességi diabétesz miatt (újból a cukros lötyis vizsgálat phíííí...), majd beszámolok az eredményről. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése