2010. szeptember 15., szerda

72. szín: Ismerkedés

Ma Erikkel izgalmas programunk volt. Találkoztunk Judittal és Mátéval a Gellért-hegyen, és egész sok időt töltöttünk a szabadban. Juditot még a terhesség alatt ismertem meg, neki is terhességi diabétesze volt, együtt jártunk vérvételre, flowmetriára, dietetikushoz. Máté Judit kisfia, 6 nappal idősebb Eriknél, szóval nagyon kicsi a korkülönbség.
Az az igazság, hogy a mai programtól kicsit féltem, mert tudtam, hogy Eriknek a szokásosnál többet kell majd így a kendőben lennie, és hogy valószínűleg egy evést majd ott kell valahogy megoldanunk. Ez utóbbitól azért tartottam, mert Erik elég izgága evés közben, néha már azt sem tudom kitalálni, mi kell éppen neki: még enni akar, vagy elég volt, vagy a másik oldalra kellene áttenni, esetleg büfiznie kell, szóval azért jó kis műsor szokott lenni nálunk a kajálás (remélem, idővel azért majd beállunk valami nyugisabb evési programra). Ez így volt végül ma is, de kevésbé zavart ott a helyszínen, mint amennyire tartottam tőle. A kendőt nagyon jól "tűrte" a fiú, annak ellenére, hogy eddig nem nagyon fordult elő, hogy ébren lett volna a kendőben, mert mindig bealszik a ringatózástól. Most odafelé is meg hazafelé is jó 20-25 perceket ébren töltött benne, aminek egy részében azért nyöszörgött kicsit, de ennek megvolt az oka: éhes volt. :)
Ami miatt viszont igazából megírtam ezt a bejegyzést, az az, hogy Mátét és Eriket összeismertettük egymással: egymás felé fordítottuk őket, hogy meglássuk, mit szólnak a másikhoz. Kicsi fiam elég nyitott volt a kapcsolatfelvételre: nézegette Mátét, aztán elkezdett mosolyogni, majd "hööö-hööö" hangokat hallatva üdvözölte, végül pedig nevetett és kicsit gügyögött is Máténak. Máté úgy tűnik, kicsit higgadtabb természetű (az evésben is), ő eleinte csendesen szemlélte Eriket, aztán kicsit mosolygott, és látva Erik heves közeledését, végül "pár szót" ő is szólt Erikhez. Nagyon édesek voltak. Sajna fényképezőgép nem volt nálunk, így megörökíteni nem tudtuk az összeismerkedést, de majd ha legközelebb találkozunk, lefotózom őket. Jövő héten megyünk együtt "Ringató" foglalkozásra a MÜPÁba, utána pedig - ha jó idő lesz - kimegyünk a Kopaszi gáthoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése